Sposób przygotowania:
surówka z pekińskiej i rodzynkami
Kapustę na wierzchu myjemy. I siatkujemy ją nożem na bardzo drobno. Wkładamy do głębokiej miski.
Rodzynki moczymy w ciepłej wodzie.
Marchewki obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach do naszej kapusty pekińskiej.
Por przekrowujemy na pół. I siekamy go na pół plasterki. Dodajemy do miski do pozostałych składników.
Nasze namoczone rodzynki dodajemy do surówki.
Dokładnie wszystkie składniki ze sobą mieszamy.
W kubeczki wlewamy smietanę. Do smietany dodajemy pieprz sól i cukier- wszystko doprawiamy do smaku.. móżna również łyżeczkę octu . Wylewamy smietane na surówkę i mieszamy bardzo dobrze wszystko razem.
Wstawiamy surówkę z marchewek i pekińskiej do lodówki na ok pół godziny/godzinę.
Gotowe.
Podajemy do obiadów , ale nie tylko ;) u mnie często się robi do kanapek, albo np do jajecznicy :)
Smacznego
Rodzynki moczymy w ciepłej wodzie.
Marchewki obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach do naszej kapusty pekińskiej.
Por przekrowujemy na pół. I siekamy go na pół plasterki. Dodajemy do miski do pozostałych składników.
Nasze namoczone rodzynki dodajemy do surówki.
Dokładnie wszystkie składniki ze sobą mieszamy.
W kubeczki wlewamy smietanę. Do smietany dodajemy pieprz sól i cukier- wszystko doprawiamy do smaku.. móżna również łyżeczkę octu . Wylewamy smietane na surówkę i mieszamy bardzo dobrze wszystko razem.
Wstawiamy surówkę z marchewek i pekińskiej do lodówki na ok pół godziny/godzinę.
Gotowe.
Podajemy do obiadów , ale nie tylko ;) u mnie często się robi do kanapek, albo np do jajecznicy :)
Smacznego