Sposób przygotowania:
Panierowana rybka z surówką z pekinki
Rybę rozmrozić, osuszyć dokładnie papierowym ręcznikiem. Posolić, popieprzyć. Można skropić sokiem z cytryny, aczkolwiek nie jest to konieczne. Obtoczyć w mące wymieszanej z bułką tartą (stosunek 1:1). Smażyć na rozgrzanym oleju na niewielkim płomieniu. Pod koniec dodać łyżkę lub ze dwie masła, dzięki czemu rybka będzie lepsza. Można oczywiście smażyć na samym maśle, ale rybka łatwiej i szybciej może się przypalić, więc radzę sposób opisany j/w. Kapustę drobno poszatkować do miski. Zasypać cukrem, odstawić na 15 min. aby skruszała. Dodać szczyptę soli, pieprzu, jarzynki oraz majonez. Można majonez częściowo zastąpić śmietaną lub jogurtem. Dokładnie wymieszać. Na talerz wyłożyć ugotowane ziemniaczki, okrasić tłuszczykiem z rybki. Wyłożyć także rybkę, przybraną plasterkami cytryny oraz surówkę z pekińskiej.