gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1320]

Surówka z pekińskiej i kalarepy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tak przygotowaną surówkę z kapusty pekińskiej i kalarepy podaję jako dodatek do obiadu. Polecam - jest pyszna.

Surówka z pekińskiej i kalarepy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z pekińskiej i kalarepy

 

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 2 kalarepy
  • pęczek szczypiorku
  • 1,5 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z pekińskiej i kalarepy
Kapustę pekińską drobno kroimy i przekładamy do miski. Kalarepki obieramy, po czym trzemy na tarce o dużych oczkach do pokrojonej kapusty. Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy. Do warzyw dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Składniki surówki mieszamy ze sobą.

Gotową surówkę wykładamy na półmisek.
Surówka z pekińskiej i kalarepy
Kapustę drobno siekamy i przekłądamy do miski.
Surówka z pekińskiej i kalarepy
Do kapusty dodajemy startą kalarepę, posiekany szczypiorek oraz majonez.

Tagi:

kalarepa