gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1320]

Surówka z pekińskiej i ogórka kiszonego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowaną surówkę z kapusty pekińskiej i ogórka kiszonego podaję jako dodatek do obiadu. Polecam.

Surówka z pekińskiej i ogórka kiszonego Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z pekińskiej i ogórka kiszonego

 

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 3 ogórki kiszone
  • mały pęczek koperku
  • 1-1,5 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z pekińskiej i ogórka kiszonego
Kapustę pekińską siekamy drobno nożem i przekładamy do miski. Ogórki kiszone trzemy na tarce o dużych oczkach. Koperek płuczemy i drobno siekamy. Następnie do składników surówki dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku.

Całość dokładnie mieszamy. Surówkę wykładamy na półmisek. Podajemy do obiadu.
Surówka z pekińskiej i ogórka kiszonego
Pokrojoną kapustę przekłądamy do miski..
Surówka z pekińskiej i ogórka kiszonego
Do kapusty dodajemy starte na tarce ogórki kiszone.
Surówka z pekińskiej i ogórka kiszonego
Do kapusty dodajemy również posiekany koperek oraz majonez i przyprawy.