Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Surówka z pekińskiej ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna surówka obiadowa z kapusty pekińskiej.

Surówka z pekińskiej ze śmietaną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z pekińskiej ze śmietaną

 

  • ½ kapusty pekińskiej
  • 2 marchewki
  • mała cebula
  • ok. 2 łyżki siekanego szczypiorku
  • 3-4 łyżki śmietany 18%
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pekińskiej ze śmietaną
Cebulę i szczypiorek drobno posiekać i następnie przełożyć do miski. Kapustę pekińską również drobno posiekać na desce, dodać do innych pokrojonych składników w misce. Marchew obrać, następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach, również dodać do miski. Do składników dodać śmietanę oraz przyprawy - sól i pieprz do smaku. Wymieszać całość.
Surówka z pekińskiej ze śmietaną
Szczypiorek i cebulę drobno posiekać i wrzucić do miski.
Surówka z pekińskiej ze śmietaną
Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Surówka z pekińskiej ze śmietaną
Do składników dodać śmietanę i całość wymieszać.