iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Surówka z pieczarek marynowanych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Surówka z pieczarek marynowanych ,korniszonów i kapusty pekińskiej

Surówka z pieczarek marynowanych

Składniki:

Surówka z pieczarek marynowanych

 

  • 1/4 szt kapusta pekińska,
  • 1/2 słoika pieczarki marynowane,
  • 4 szt korniszony,
  • 1 szt cebula,
  • 3 łyżki oliwa,
  • 4 łyżki marynata z pieczarek

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pieczarek marynowanych
Kapustę pekińską myjemy ,suszymy i kroimy drobno .Pieczarki marynowane odcedzamy z zalewy ,zalewę zostawiamy będzie nam potrzebna.Pieczarki kroimy w kosteczkę .Korniszony także kroimy w kostkę .Cebulę obieramy i siekamy .Składniki mieszamy z sobą . Do oliwy ok 3 łyzki dodajemy ocet ,marynatę z pieczarek ok 4 łyżki mieszamy i dodajemy do surówki .Mieszamy i odstawiamy na ok 15 min .Doprawiamy solą i pieprzem świeżo mielonym do smaku

Tagi:

marynaty