asiulkap1991

asiulkap1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 69]

surówka z porów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszny przepis na suróweczkę do kanapek

surówka z porów

Składniki:

surówka z porów

 

 

Sposób przygotowania:

surówka z porów
Pory umyć dokładnie pod bieżącą wodą. Odciąć końce zielonych liści zostawić tylko młodą i ładną część. Pierwszą żółtą część pokroić w pierścienie, a resztę zieloną posiekać dość drobno. Wsypać do miski. Dodać sól, cukier. Zamieszać. Całość polać sokiem z wyciskniętej świeżo cytryny. Jabłka umyć pod letnią wodą. Jeżeli mają ładną skórkę to nie trzeba obierać. Strzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Jabłka połączyć z porami. Do całości dodać śmietanę i trochę pieprzu. Dokładnie wymieszać.