dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1165]

Surówka z porów i pomidorów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 200
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczna, zdrowa i prosta w przygotowaniu surówka z pomidorów i porów oraz z dodatkiem startego jabłka.

Surówka z porów i pomidorów Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z porów i pomidorów

 

Sposób przygotowania:

Surówka z porów i pomidorów
Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Pomidory kroimy w kosteczkę i wrzucamy do salaterki. Pory kroimy w cienkie półplasterki i dodajemy do pomidorów. Jabłko obieramy i usuwamy gniazdo nasienne. Ścieramy na tarce o średnich oczkach. Skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy do warzyw. Kefir doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Polewamy sałatkę i delikatnie mieszamy. Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
Surówka z porów i pomidorów
Umytę i oczyszczone pory kroimy w półplasterki.
Surówka z porów i pomidorów
Umytę pomidory kroimy w drobno kostkeczkę.
Surówka z porów i pomidorów
Startę jabłko skrapiamy sokiem z cytryny.