Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z włoskiej kapusty z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Surówka z kapusty to smaczny i zdrowy dodatek do obiadu.

Surówka z włoskiej kapusty z pomidorami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z włoskiej kapusty z pomidorami

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z włoskiej kapusty z pomidorami
Kapustę drobno poszatkować, włożyć do miski i zalać wrzącą wodą, przestudzić, odcisnąć. Por posiekać w cienkie pół krążki, wymieszać z odrobiną soli, odłożyć na 10 minut, odcisnąć. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, usunąć skórkę i razem z marynowaną papryką pokroić w kostkę. Jogurt wymieszać z musztardą, zmiażdżonym czosnkiem i odrobiną cukru. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać jogurt, wymieszać, przyprawić do smaku. Podawać jako dodatek do dania z mięsem.
Surówka z włoskiej kapusty z pomidorami
Drobno poszatkowaną kapustę sparzyć wrzącą wodą
Surówka z włoskiej kapusty z pomidorami
Pokrojony w pół krążki por wymieszać z solą
Surówka z włoskiej kapusty z pomidorami
Kapustę i por odcisnąć a pomidory i paprykę pokroić w kostkę