monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1328]

Czerwona-zielona surówka z sezamem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kolejna surówka z tego co zostało w szufladce warzywnej i znów ciekawy smak:)

Czerwona-zielona surówka z sezamem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czerwona-zielona surówka z sezamem

 

Sposób przygotowania:

Czerwona-zielona surówka z sezamem
Por przepłukać na sicie, lekko osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na dużych oczkach. Razem z porą przełożyć do miski i zalać wrzątkiem i pozostawić na 5 minut. Odcedzić i pozostawić do odcieknięcia lub nawet delikatnie odcisnąć w dłoniach. Ogórka umyć i obrać, a następnie pokroić w mała kostkę. Dodać do miski. Pomidora umytego i osuszonego pokroić w kostkę średniej wielkości. Dodać do reszty składników. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać dokładnie. W drugiej misce wymieszać obie śmietany z octem i olejem i przelać do warzyw. Wymieszać. Na suchej dobrze rozgrzanej patelni uprażyć ziarno sezamu. Surówkę przełożyć do ładnej miseczki i posypać sezamem. Smacznego!
Czerwona-zielona surówka z sezamem
Marchewke i porę zalać wrzątkiem i parzyć przez 5 mniut
Czerwona-zielona surówka z sezamem
Obranego ogórka pokroić w mała kostkę
Czerwona-zielona surówka z sezamem
Umytego i osuszonego pomidora pokroić w kostkę średniej wielkości
Czerwona-zielona surówka z sezamem
Obie śmietany wymieszać z olejem i octem