jola1988

jola1988

Szef Kuchni
[Przepisów: 68]

Surówka z porów z sosem tatarskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pory umyć i odsączyć, pokroić w cienkie paski, a jabłko w kostkę.

Surówka z porów z sosem tatarskim

Składniki:

Surówka z porów z sosem tatarskim

 

  • 500 g porów
  • 1 jabłko
  • 1 jajko
  • 100 ml oleju lub oliwy
  • 2 łyżki stołowe musztardy
  • 2-3 grzyby marynowane
  • Posiekany szczypiorek
  • Sól
  • Cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka z porów z sosem tatarskim
Wymieszać z drobno posiekanym białkiem jajka ugotowanego na twardo. Utrzeć żółtko z olejem i musztardą, dodać posiekany szczypiorek i grzyby, dodać trochę soli i pieprzu, zalać surówkę sosem.