Sposób przygotowania:
Surówka z rzodkiewki, marchewki i jabłka
Główne składniki umyć. Marchewki oskrobać, jabłko obrać, z rzodkiewek odkroić końcówki. Marchewki i rzodkiewki zatrzeć na tarce o drobnych oczkach, jabłka zaś na oczkach dużych. Końcowe niestarte części warzyw posiekać i również dodać do całości.
Całość połączyć z majonezem, posolić, popieprzyć i dokładnie wymieszać. Odstawić na chwilę do połączenia smaków.
Podawać jako zdrowe, warzywne uzupełnienie do drugiego dania bądź jako dodatek do jajek na twardo podawanych w formie przystawki.
Całość połączyć z majonezem, posolić, popieprzyć i dokładnie wymieszać. Odstawić na chwilę do połączenia smaków.
Podawać jako zdrowe, warzywne uzupełnienie do drugiego dania bądź jako dodatek do jajek na twardo podawanych w formie przystawki.