karita

karita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 217]

Surówka z rzodkiewki, marchewki i jabłka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka, zdrowa i bardzo smaczna surówka ze świeżych warzyw i owoców, która idealnie smakuje podana zarówno do drugodaniowego mięsa, jak i wiosennego sadzonego jajka. Wyśmienicie smakuje również jako dodatek do jajek na twardo.

Surówka z rzodkiewki, marchewki i jabłka

Składniki:

Surówka z rzodkiewki, marchewki i jabłka

 

  • 2 średnie marchewki
  • 1 średnie jabłko
  • 6 długich rzodkiewek
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z rzodkiewki, marchewki i jabłka
Główne składniki umyć. Marchewki oskrobać, jabłko obrać, z rzodkiewek odkroić końcówki. Marchewki i rzodkiewki zatrzeć na tarce o drobnych oczkach, jabłka zaś na oczkach dużych. Końcowe niestarte części warzyw posiekać i również dodać do całości.

Całość połączyć z majonezem, posolić, popieprzyć i dokładnie wymieszać. Odstawić na chwilę do połączenia smaków.

Podawać jako zdrowe, warzywne uzupełnienie do drugiego dania bądź jako dodatek do jajek na twardo podawanych w formie przystawki.