Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

surówka z rzodkwi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo dużo witamin zawiera czarna rzepa

surówka z rzodkwi

Składniki:

surówka z rzodkwi

 

  • 15 dag czarnej rzodkwi
  • 2 marchewki
  • 1 jabłko
  • 1 jogurt naturalny
  • 2 łyżki serka homogenizowanego
  • sok z połowy cytryny
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • sól

Sposób przygotowania:

surówka z rzodkwi
Rzodkiew umyć, obrać i zetrzeć na race o dużych oczkach. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce i od razu skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały.
Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać razem i doprawić do smaku solą. Jogurt naturalny wymieszać z serkiem homogenizowanym i połączyć z warzywami. Wymieszać dokładnie. Posypać drobno pokrojonymi pietruszką i szczypiorkiem.