Renia_Kawa

Renia_Kawa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Surówka z selera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ta surówka pochodzi z repertuaru kulinarnego mojej Babci.

Surówka z selera

Składniki:

Surówka z selera

 

  • 1 korzeń selera
  • 3 łyżki rodzynek
  • 1 łyżka łuskanych pestek z dyni
  • 1,5 łyżki majonezu
  • 1,5 łyżki jogurtu
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Surówka z selera
Seler obierz, umyj i zetrzyj na grubych oczkach. Rodzynki zalej wrzątkiem i odcedź po 2 minutach. Składniki połącz i dokładnie wymieszaj. Surówkę najlepiej przygotuj godzinę przed spożyciem. Uwaga: zamiast pestek z dyni można dodać 1 łyżkę posiekanych orzechów włoskich bądź fistaszków.

Tagi:

dynia seler