Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Surówka z selera po góralsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Podawać do pieczonej baraniny ale również doskonała do innych mięs

Surówka z selera po góralsku

Składniki:

Surówka z selera po góralsku

 

  • 50 dag selera korzeniowego,
  • 100 ml gęstej kwaśnej śmietany,
  • 2 łyżki świeżo startego chrzanu (lub 3 łyżki ze słoika),
  • 15 dag bryndzy,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Surówka z selera po góralsku
Seler obrać, umyć i zetrzeć na tarce o małych otworach. Dodać chrzan, bryndzę i sok z cytryny. Podlać śmietaną. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. .

Tagi:

seler