Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Surówka z winogronami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Doskonały dodatek do obiadu.

Surówka z winogronami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z winogronami

 

  • 3 duże liście kapusty pekińskiej
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 30 winogron rodzynkowych
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 4 łyżeczki oleju ryżowego

Sposób przygotowania:

Surówka z winogronami
Z liści kapusty ściąć białe zgrubienie. Liście drobno poszatkować. Cebulę pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć. Kukurydzę i cebulę dodać do kapusty. Winogrona przekroić na pół, dodać do pozostałych składników. Całość oprószyć solą i pieprzem. Olej wymieszać z octem, cukrem i musztardą na gładki sos. Sos dodać do surówki i dokładnie wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.
Surówka z winogronami
Drobno poszatkowane liście kapusty pekińskiej.
Surówka z winogronami
Odsączona kukurydza i pokrojona cebula dodane do kapusty.
Surówka z winogronami
Przekrojone na pół winogrona dodane do pozostałych składników.
Surówka z winogronami
Gładki sos przygotowany z oleju octu cukru i musztardy.

Tagi:

winogrona