jarek-energy

jarek-energy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Surówka z włoskiej kapusty

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo szybka suróweczka do dań mięsnych :)

Surówka z włoskiej kapusty

Składniki:

Surówka z włoskiej kapusty

 

  • Świartka kapusty wloskiej
  • marchew
  • mały seler - korzeń
  • mała pietruszka korzeń
  • nać pietruszki
  • śmietana kwaśna 18% ok 150ml
  • sol
  • pieprz
  • cukier
  • ocet ziołowy

 

Sposób przygotowania:

Surówka z włoskiej kapusty
Kapustę szatkujemy do naczynia , dodajemy starta marchew , seler , korzeń pietruszki i posiekaną nać pietruszki .Mieszamy . W dużej szklance mieszamy śmietanę z pieprzem i solą , dodajemy łyżeczke cukru i łyżeczkę octu ziołowego . Wlewamy do warzyw i mieszamy , odstawiamy na chwilkę do lodowki by sie " przegryzlo " - gotowe:)

Tagi:

kapusta