Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Surówka z zielonej fasolki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszna obiadowa suróweczka ze szparagówki

Surówka z zielonej fasolki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z zielonej fasolki

 

Sposób przygotowania:

Surówka z zielonej fasolki
Fasolkę przebrać, umyć, odciąć końce, wrzucić do wrzątku, gotować ok 10-15 minut. Fasolka ma być al dente. Wyłożyć na sitko, przelać lodowatą wodą, odstawić do osuszenia. Cebulkę obrać, drobniutko pokroić w kostkę. Fasolkę wyłożyć na półmisek, dodać pokrojoną cebulkę, doprawić do smaku solą, pieprzem. Dodać śmietanę i wymieszać delikatnie. Odstawić na pół godziny do przegryzienia się smaków. Podawać do drugiego dania, no kotleta z piersi kurczaka czy schabowego. Smacznego :)
Surówka z zielonej fasolki
Fasolkę przebrać, umyć, odciąć końce, wrzucić do wrzątku, gotować ok 10-15 minut. Fasolka ma być al dente. Wyłożyć na sitko, przelać lodowatą wodą, odstawić do osuszenia.
Surówka z zielonej fasolki
Cebulkę obrać, drobniutko pokroić w kostkę.
Surówka z zielonej fasolki
Fasolkę wyłożyć na półmisek, dodać pokrojoną cebulkę, doprawić do smaku solą, pieprzem. Dodać śmietanę i wymieszać delikatnie. Odstawić na pół godziny do przegryzienia się smaków.