jozefinacz

jozefinacz

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Surówka ze szpinakiem i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Potrawa dla wielbicieli szpinaku.

Surówka ze szpinakiem i fetą            Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka ze szpinakiem i fetą

 

 

  • olej rzepakowy 3 łyżki
  • woda 1 łyżka
  • musztarda sarepska 1 łyżeczka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • zioła do sałatek 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Surówka ze szpinakiem i fetą
Szpinak umyć, pozbawić łodyg i osuszyć. Papryki umyć i pokroić w kostkę. Oliwki odsączyć z nadmiaru wody i pokroić w krążki. Na talerzu rozłożyć liście szpinaku, papryki, oliwki, fetę. W kubku wymieszać olej z wodą, dodać musztardę, wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami. Surówkę polać sosem tuż przed podaniem.
Surówka ze szpinakiem i fetą
Surówka ze szpinakiem i fetą bez sosu