KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Sushi z łososiem i delikatnym serkiem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

delikatne danie z surowego łososia i serkiem moscarpone zawijane w w cieniutkim omlecie, potrafi ukoić podniebienie....

Sushi z łososiem i delikatnym serkiem.

Składniki:

Sushi z łososiem i delikatnym serkiem.

 

  • Składniki na naleśnik:
  • 2 jajka,
  • 1/4 szklanki wody mineralnej gazowanej,
  • sól, pieprz do smaku,

 

  • Pozostałe składniki:
  • 100 gram serka moscarpone,
  • 100 gram surowego fileta z łososia,
  • 1 duży świeży ogórek,
  • koperek,
  • sos sojowy,

 

Sposób przygotowania:

Sushi z łososiem i delikatnym serkiem.
Naleśniki: Jajka rozbijamy do miski, dodajemy gazowaną wodę, solimy, pieprzymy i dokładnie mieszamy aby uzyskać jednolitą mieszankę. Na rozgrzanej patelni, najlepiej kwadratowej smażymy cienkie ciasto naleśnikowe, jeśli mamy okrągłą to musimy gotowe ciasto wyciąć na prostokąty. Usmażone naleśniki odkładamy do wystygnięcie. Rulony: Na ciasto naleśnikowe nakładamy kolejno, serek moscarpone, posiekany koperek, pasek ogórka, pasek łososia. Wszystko dokładnie zwijamy tak jak rolki sushi, następnie kroimy w plastry około 3 centymetrów i układamy na talerz, dekorując koperkiem, podajemy z sosem sojowym. SMACZNEGO.