Sposób przygotowania:
Suszone pomidory w zalewie
Pomidory (najlepiej odmiana lima) przekrawamy na pół. oczyszczamy i układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia miąższem do góry. Wierzchy smarujemy oliwą, solimy, oprószamy w/w przyprawami. Na wierzch wykładamy po kawałku czosnku. Blaszki wkładamy do piekarnika i suszymy przy otwartych drzwiczkach w 120 st. około 3-4 godziny. Pomidory przekładamy do słoików, zalewamy gorącym olejem.
![Suszone pomidory w zalewie Suszone pomidory w zalewie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/suszone-pomidory-w-zalewie-311938.jpg)
![Suszone pomidory w zalewie Suszone pomidory w zalewie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/suszone-pomidory-w-zalewie-311939.jpg)
![Suszone pomidory w zalewie Suszone pomidory w zalewie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/suszone-pomidory-w-zalewie-311940.jpg)