Sposób przygotowania:
Kantyczka
Przygotowanie: Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodając po jednym żółtku. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec połączyć z pianą ubitą z białek. Ciasto podzielić na 3 równe części. Do jednej dodać kakao, do drugiej mak a do trzeciej 2 łyżki mąki. Na blachę wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą wyłożyć ciasto makowe, następnie biszkopty, a na nie cienką warstwę dżemu. Na dżem wyłożyć ciasto kakaowe i ponownie biszkopty i dżem. Na wierzch dodajemy ciasto białe. Piec w temperaturze 180 stopni do czasu, aż się zarumieni. Upieczone ciasto polać do wolną polewą czekoladową, lukrem lub posypać cukrem pudrem. Ja tym razem użyłam cukru pudru z dodatkiem kakao :) Życzę wszystkim smacznego! :)