Sposób przygotowania:
Ciasto z makiem
Biszkopt:
Jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę z proszkiem, wymieszać. Wlać ocet, wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto włożyć do formy. Piec w temp, 180 st C przez 20 minut.
Ciasto makowo-kokosowe:
Białka ubić z cukrem. Dodać wiórki, mak, proszek do pieczenia i wymieszać. Ciasto wlać na blaszkę. Piec około 30 minut w 180 st C.
Masa budyniowa:
Żółtka rozetrzeć z cukrem, mąką i 0,75 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotować, wlać mleko z żółtkamim zagotować. Masło utrzeć z ostudzonym budyniem.
Polewa czekoladowa:
Składniki zagotować, mieszając.
Ciasto biszkoptowo-makowe:
Biszkopt posmarowac powidłami i przykryć ciastem makowym. Na wierzch wyłożyć masę. Biszkopty namoczyć w alkoholu, wyłożyć na masę. Polać polewą.
Jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę z proszkiem, wymieszać. Wlać ocet, wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto włożyć do formy. Piec w temp, 180 st C przez 20 minut.
Ciasto makowo-kokosowe:
Białka ubić z cukrem. Dodać wiórki, mak, proszek do pieczenia i wymieszać. Ciasto wlać na blaszkę. Piec około 30 minut w 180 st C.
Masa budyniowa:
Żółtka rozetrzeć z cukrem, mąką i 0,75 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotować, wlać mleko z żółtkamim zagotować. Masło utrzeć z ostudzonym budyniem.
Polewa czekoladowa:
Składniki zagotować, mieszając.
Ciasto biszkoptowo-makowe:
Biszkopt posmarowac powidłami i przykryć ciastem makowym. Na wierzch wyłożyć masę. Biszkopty namoczyć w alkoholu, wyłożyć na masę. Polać polewą.
misia53