gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Ciasto z makiem i biszkoptami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto mieszane z makiem i dodatkiem biszkoptów, dżemu

Ciasto z makiem i biszkoptami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto z makiem i biszkoptami

 

  • Ciasto
  • 2 1/3 szklanki mąki
  • 370 g margaryny
  • 1 1/4 szklanki cukru pudru
  • 10 łyżek maku
  • 8 jajek
  • 3 łyżeczki kakao
  • 2 łyżeczki proszku

 

  • Dodatki
  • 600 g dżemu morelowego
  • 2 1/2 paczki okrągłych biszkoptów

Sposób przygotowania:

Ciasto z makiem i biszkoptami
Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać żółtka. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem na końcu połączyć z pianą z białek. Ciasto podzielić na 3 równe części - do jednej dodać kakao - do drugiej mak - do trzeciej 3 łyżki mąki Blachę wyłożyć papierem - rozłożyć ciastoCiasto makowe - biszkopty - 1/2 warstwa dżemu - ciasto kawowe - biszkopty - druga część dżemu - ciasto jasne Pieczemy w całości przez 45 minut w temp 180.
Ciasto z makiem i biszkoptami
Przygotowane ciasto dzielimy na trzy części
Ciasto z makiem i biszkoptami
Pierwsze do blaszki kładziemy ciasto z makiem
Ciasto z makiem i biszkoptami
Na rozsmarowane ciasta układamy biszkopty
Ciasto z makiem i biszkoptami
Na rozłożone biszkopty rozsmarowujemy dżem