Sposób przygotowania:
Świąteczna pieczona karkówka
Umyte i osuszone mięso dokładnie natrzeć solą, czerwoną papryką i majerankiem, na koniec posypać z każdej strony mieszanką ziół i przypraw Dary Natury. Skropić olejem i włożyć na noc do lodówki.
Mięso ułożyć na blaszce do pieczenia mięsa, tłuściejszą warstwą do góry. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C - po 30 min. obrócić mięso w blaszce za pomocą szpikulca, podlać gorącą wodą, ok. 1/2- 3/4 szkl. - piec dalej ok. 30 minut, jeszcze 2 razy obrócić mięso co 15 min. Po wyjęciu z piekarnika odstawić mięso bez przykrycia do wystudzenia. Mięso tak upieczone doskonale smakuje na zimno jak i na ciepło.
Mięso ułożyć na blaszce do pieczenia mięsa, tłuściejszą warstwą do góry. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C - po 30 min. obrócić mięso w blaszce za pomocą szpikulca, podlać gorącą wodą, ok. 1/2- 3/4 szkl. - piec dalej ok. 30 minut, jeszcze 2 razy obrócić mięso co 15 min. Po wyjęciu z piekarnika odstawić mięso bez przykrycia do wystudzenia. Mięso tak upieczone doskonale smakuje na zimno jak i na ciepło.