Sposób przygotowania:
Świąteczna sałatka warzywna z majonezem
Ziemniaki, jajka i marchew gotujemy. Gdy warzywa się ugotują przekładamy je do naczynia i czekamy 1 dzień - wtedy sałatka będzie lepsza. Na następny dzień ugotowane warzywa kroimy w kostkę. Przygotowujemy resztę warzyw (ogórki kiszone, cebula, por, groszek i jabłko). Ogórki kiszone, cebulę i por kroimy w drobną kostkę. Jabłko obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Groszek wrzucamy na durszlak i zostawiamy na ok. 5 minut. Pokrojone warzywa - ziemniaki, jajka, marchew, jabłko, ogórki kiszone, cebulę i por wrzucamy do miski. Groszek przekładamy do miseczki i wrzucamy do miski z warzywami. Pół majonezu wrzucamy do sałatki, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Następnie resztę majonezu, musztardę, sól i pieprz wrzucamy i mieszamy. Smacznego :)
Patka123
MagdaMM
misia5
Ja taką ilość soli mam na miesiąc i jeszcze mi zostaje:)
zewa
MagdaMM