ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Świąteczne babeczki keksowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Inna postać keksu, niestety bardziej pracochłonna

Świąteczne babeczki keksowe

Składniki:

Świąteczne babeczki keksowe

 

  • szklanka mąki pszennej
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
  • 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru
  • 5 jajek
  • kostka Kasi
  • 1 i 1/2 szklanki cukru
  • 30 dag bakalii (orzechów, rodzynek, moreli, śliwek)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • opakowanie gotowego lukru

Sposób przygotowania:

Świąteczne babeczki keksowe
Masło utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodawać jajka i cukier. Następnie wsypywać porcjami mąkę z budyniami i proszkiem do pieczenia. Masę wymieszać z 5 łyżkami wody i bakaliami (większe kawałki podzielić) obtoczonymi w mące. Trochę większe foremki na babeczki posmarować masłem i obsypać bułką tartą i wylewać ciasto po pół foremki. Piec 20-25 minut. Po ostudzeniu polać lukrem.