Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Świąteczne kotlety z indyka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na delikatne kotlety z pieczarkowym farszem. Kotlety to uniwersalne danie, uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Można je dowolnie łączyć z różnym ulubionym farszem. Mięso z fileta Indyka jest bardzo soczyste, delikatne i smaczne.

Świąteczne kotlety z indyka

Składniki:

Świąteczne kotlety z indyka

 

Sposób przygotowania:

Świąteczne kotlety z indyka

I

Świąteczne kotlety z indyka
Przygotowanie mięsa na roladki oraz farszu z pieczarek i cebuli.

1. Mięso myję, osuszam, kroje w plastry i lekko rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz sola.
2. Cebule obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję, umyte, drobno pokrojone pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą.

II

Świąteczne kotlety z indyka
faszerowaniem mięsa indyka, wcześniej przygotowanym farszem z pieczarek.

3. Na każdym kawałku mięsa układam połowę plastra żółtego sera i po łyżce farszu z grzybów.

III

Świąteczne kotlety z indyka
składanie mięsa, panierowanie i smażenie na rozgrzanym oleju.

4. Mięso składam w kopertki i panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

IV

6. Gotowe, podaję z ulubioną surówką i ziemniakami.
7. Smacznego


Tagi:

dania kotlety