Sposób przygotowania:
Świąteczne muffiny
Dwie szklanki mąki wsypujemy do jednej miski. Dodajemy do niej również dwie łyżeczki proszku do pieczenia, dwie płaskie łyżki kakao, szklankę cukru, dwie łyżeczki przyprawy do pierników oraz płaską łyżeczkę cynamonu. W oddzielnej misce łączymy ze sobą : szklankę jogurtu naturalnego, pół szklanki oleju, łyżkę śmietany, trzy łyżki mleka, wbijamy jedno jajo , dodajemy łyżkę miodu i mieszamy dokładnie nasze mokre składniki aż się połączą. Następnie przelewamy mokre produkty do suchych i mieszamy. Nie musi być dokładnie- mogą śmiało być grudki mączne. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formy na muffiny natłuszczamy żeby ciasto nie przystało do blaszki. Wlewamy w foremki ciasto do 3/4 wysokości i pieczemy ok 30-35 minut. Najlepiej sprawdzić czy są upieczone patyczkiem suchym lub wykałaczką. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem