Sposób przygotowania:
Świątecznie pierożki z mięsem mielonym i grzybamiPrzygotowanie farszu

Grzyby leśne zalewamy wodą i moczymy kilka godzin (najlepiej całą noc). Gotujemy w tej samej wodzie do miękkości.
Przygotowanie farszu 2

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Przygotowanie farszu 3

Pokrojoną w kostkę cebulę wrzucamy na patelnię i szklimy na tłuszczu.
Przygotowanie farszu 4

Do mięsa dodajemy grzyby, cebule, namoczoną w wodzie bułkę. Solimy i pieprzymy do smaku. Łączymy dokładnie.
Przygotowanie farszu 5
Całość smażymy na patelni do czasu aż mięso straci smak surowizny. Miksujemy za pomoca blendera na jednolitą masę.
Przygotowanie ciasta 1

Mąkę, jajka przekładamy do miski. Dolewamy ciepłej wody. Zagniatamy ciasto.
Przygotowanie ciasta 2

Ciasto cienko wałkujemy. Za pomocą szklanki wykrawamy kółka.
Wykończenie
Na kółka nakładamy farsz. Zlepiamy brzegi. Smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor.