Sposób przygotowania:
Pierożki z mięsem i kaszą gryczaną
Mięso mielone przysmażyć z cebulą i grzybami, dodać sól, pieprz, imbir i zioła prowansalskie. Przestudzić.. Do pojemnika robota włożyć mięso pieczone i gotowane, zmielić, dodać przysmażone mięso z grzybami, oraz jajko i sos imbirowy, wszystko dobrze zmielić. Zmielone nadzienie wymieszać z kaszą gryczaną. Przygotować ciasto; Mąkę wymieszać z proszkiem i olejem zalać wrzątkiem i wymieszać łyżką. Kiedy odrobinę przestygnie zagnieść ciasto .. Wałkować, wycinać szklanką krążki i lepić pierogi. Gotować w osolonym wrzątku, podawać z tłuszczem i przyrumienioną cebulką.
Sarenka
Niuniaczka
elzbieta8960
Anula
bezcenny
Dorcia
Wspanialy przepis,moja tesciowa takie robila...czytam ,czytam ale drozdzy w przepisie nie widze :)
luna19
widzisz tu drożdże? ja nie
Babciagramolka