SUPERPRZEPIS

Pierożki z mięsem i kaszą gryczaną

  • 8
  • luna19
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6
Pierożki z mięsem i kaszą gryczaną

Smakowite pierożki dla wszystkich łakomczuchów

Składniki:

Pierożki z mięsem i kaszą gryczaną

 

  • na ciasto
  • 450 gr mąki
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 300 ml wrzątku

 

 

Sposób przygotowania:

Pierożki z mięsem i kaszą gryczaną
Mięso mielone przysmażyć z cebulą i grzybami, dodać sól, pieprz, imbir i zioła prowansalskie. Przestudzić.. Do pojemnika robota włożyć mięso pieczone i gotowane, zmielić, dodać przysmażone mięso z grzybami, oraz jajko i sos imbirowy, wszystko dobrze zmielić. Zmielone nadzienie wymieszać z kaszą gryczaną. Przygotować ciasto; Mąkę wymieszać z proszkiem i olejem zalać wrzątkiem i wymieszać łyżką. Kiedy odrobinę przestygnie zagnieść ciasto .. Wałkować, wycinać szklanką krążki i lepić pierogi. Gotować w osolonym wrzątku, podawać z tłuszczem i przyrumienioną cebulką.