iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Książka Kucharska: Śledź - rybka idealna na święta

Świąteczny pieczony śledź z warzywami

  • 13
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 22

Bardzo dobra i zdrowa rybka w towarzystwie warzyw - wspaniała na Święta.

Świąteczny pieczony śledź z warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Świąteczny pieczony śledź z warzywami

 

  • 1 szt śledz cały,
  • 8 szt pieczarki,
  • ziarenka smaku,
  • masło,
  • tymianek,
  • 1 szt marchewka,
  • 1 szt cebula,
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Świąteczny pieczony śledź z warzywami
Śledzia myjemy rozcinamy wyciągamy wnętrzności ,jeszcze ra zmyjemy .Będziemy wkładać do brzuszka śledzia farsz. Robimy farsz pieczarki obieramy i kroimy w kosteczkę ,kilka pieczarek zostawiamy .Do pokrojonych pieczarek dodajemy tymianek świeży -małe kawałeczki i łyżkę masła miękkiego i ziarenka smaku do smaku .Ucieramy .Farsz wkładamy do śledzia .Śledzia całego solimy i układamy na blaszce.Obok śledzia kładziemy pokrojoną cebule marchewkę i pieczarki -które posypujemy ziarenkami smaku .Wszystko kropimy oliwą .Wstawiamy do piekarnika na 25 min . Pieczemy .Podajemy z warzywami pieczonymi z rybą .
Świąteczny pieczony śledź z warzywami
Śledzia myjemy i patroszymy ,wyciągamy środek w srodku dobrze myjemy i suszymy
Świąteczny pieczony śledź z warzywami
Nadzianego farszem sledzia ukąłdamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Tagi:

śledź ryba