KasiaJulcia

KasiaJulcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Świderki z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis na makaron - powstały dziś :) .

Świderki z mięsem mielonym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Świderki z mięsem mielonym

 

  • Makaron świderki 500 g
  • Marchew 2 szt
  • Mięso mielone
  • wieprzowe 400 g
  • Czosnek 1 ząbek
  • Ser żółty 30 dag
  • Pietruszka natka
  • suszona 1 łyżka
  • Przyprawa do
  • makaronu 1 łyżka płaska
  • Przyprawa do
  • pizzy i dań kuchni
  • włoskiej 1 łyżka
  • Przyprawa Delikat
  • do mięsa 1 łyżka
  • Przyprawa w mini kostkach
  • cebula smażona 1 szt
  • Koncentrat pomidorowy 1 łyżka
  • Pieprz kolorowy do smaku
  • Sól do smaku
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Świderki z mięsem mielonym
Czosnek obrać z łusek. Marchewki umyć, obrać, wypłukać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju - al dente, według opisu na opakowaniu. Z ugotowanego makaronu odcedzić wodę, następnie zlać zimną wodą i przełożyć do naczynia. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do mięsa mielonego dodać startą marchewkę i dokładnie usmażyć. Do makaronu dodać starty żółty ser, usmażone mięso z marchewką i koncentrat pomidorowy. Wszystko razem wymieszać, postawić na ogniu aż ser się roztopi, mieszać. Dodać przyprawy, mieszać.
Świderki z mięsem mielonym
Mięso mielone i starte marchewki - do smażenia.
Świderki z mięsem mielonym
Ugotowany, odcedzony z gorącej wody i przelany zimną wodą makaron.
Świderki z mięsem mielonym
Makaron, mięso mielone, starty żółty ser, koncentrat pomidorowy.