dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Świderki z sosem neapolitańskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pełnoziarniste świderki polane sosem z duszonych pomidorów. Proste i bardzo smaczne danie na obiad.

Świderki z sosem neapolitańskim Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Świderki z sosem neapolitańskim

 

Sposób przygotowania:

Świderki z sosem neapolitańskim
Cebule i czosnek obieramy i siekamy. Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę i czosnek. Następnie dodajemy pomidory z puszki wraz z sokiem. Doprawiamy do smaku i dusimy ok kwadrans, aż utworzy się gęsty sos. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy. Makaron dodajemy do sosu. Dokłądnie mieszamy i podgrzewamy. Makaron wykładamy na talerz i posypujemy startym serem. Smacznego!
Świderki z sosem neapolitańskim
Obraną cebulę i czosnek drobno siekamy.
Świderki z sosem neapolitańskim
Do przesmażonej cebuli dodajemy pomidory z puszki.
Świderki z sosem neapolitańskim
Sos doprawiamy do smaku i dusimy kilka minut.
Świderki z sosem neapolitańskim
Ugotowany makaron mieszamy z sosem pomidorowym.

Tagi:

makaron sery ser