Sposób przygotowania:
Świderki z sosem z dyni
Wrzucam rodzynki do małej miski, zalewam wrzątkiem i moczę 5 minut. Gotuję makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu w dużym rondlu z wrzątkiem. Odlewam, zachowując 1/3 szklanki wody od gotowania. Następnie rozgrzewam oliwę na dużej patelni na średnim ogniu. Wrzucam paprykę i czosnek. Smażę 5 minut, często mieszając, aż papryka zmięknie. Dodaję puree z dyni, szałwię, sól i czarny pieprz. Mocno rozgrzewam zawartość patelni. Następnie dodaję rodzynki wraz z wodą, w której się moczyły oraz kremowy ser. Podgrzewam, aż ser się roztopi. Przekładam do dużej salaterki. Wrzucam makaron, wlewam zachowaną wodę, w której się gotował i posypuję parmezanem. Mieszam i gotowe!