Sposób przygotowania:
Świeżonka z pieczarkami
Pieczarki oczyszczamy i kroimy na ćwiartki. Mięso kroimy w większą kostkę. Słoninę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do garnka czy rondla gdzie będzie się smażyć mięso. Gdy słonina się wysmaży wyjmujemy skwarki i wrzucamy pokrojoną dość grubo cebulę i drobno pokrojony czosnek. Następnie dodajemy mięso obsmażamy cały czas mieszając.
Gdy mięso się obsmaży dodajemy pieczarki i chwilę razem smażyć. Oprószyć solą,pieprzem i podlewamy trochę wodą. W trakcie smażenia mięso często mieszamy.
Smażymy aż mięsko stanie się miękkie a większość płynu odparuje.
Gdy mięso się obsmaży dodajemy pieczarki i chwilę razem smażyć. Oprószyć solą,pieprzem i podlewamy trochę wodą. W trakcie smażenia mięso często mieszamy.
Smażymy aż mięsko stanie się miękkie a większość płynu odparuje.