Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Chrupiące kotleciki z mięsa rosołowego

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo dobre i ekonomiczne chrupiące kotleciki z rosołowego i ekologicznego mięsa. Moje dzieci bardzo je lubią :)

Chrupiące kotleciki z mięsa rosołowego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chrupiące kotleciki z mięsa rosołowego

 

  • Mięso z rosołu : pierś oraz udko

 

 

 

 

 

 

  • smalec z gęsi (1-2 łyżki)

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące kotleciki z mięsa rosołowego
Mięso rozdzielamy na mniejsze kawałki i delikatnie spłaszczamy. Każdy kawałek solimy, pieprzymy i posypujemy papryką. Na patelni rozgrzewamy smalec z gęsi. Każdy kawałeczek mięsa obtaczamy najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej. Tak przygotowane mięso układamy na gorącym smalcu i smażymy na złocisty kolor z dwóch stron. Usmażone kotleciki układamy na papierze kuchennym by odsączyły się z nadmiary tłuszczu. Podajemy z frytkami i sałatką . Smacznego :) 
Chrupiące kotleciki z mięsa rosołowego
Ugotowane i rozdrobnione mięso rosołowe z koguta
Chrupiące kotleciki z mięsa rosołowego
Cząstki mięsa delikatnie spłaszczamy i posypujemy przyprawami
Chrupiące kotleciki z mięsa rosołowego
Przyprawione kawałki mięsa panierujemy w mace, jajku i bułce tartej
Chrupiące kotleciki z mięsa rosołowego
Kotleciki smażymy na smalcu z gęsi podobno zdrowym