Sposób przygotowania:
Świnka-skarbonka
Masło utrzeć mikserem na pianę. Nie przerywając ucierania, dodać cukier, szczyptę soli, jajka i cukier waniliowy. Mąkę wymieszać z proszkiem i budyniem waniliowym, przesiać przez sitko bezpośrednio do masy. Dodać mleko i migdały, całość dokładnie wymieszać. Formę wysmarować masłem, wysypać mąką i napełnić przygotowanym ciastem. Piec 50-55minut w temp 170-190stC. przestudzić w formie, wyłożyć na deskę kuchenną i zostawić do całkowitego ostygnięcia. Zupełnie zimne ciasto okroić ostrym nożem ze wszystkich stron, tak by powstała bryła, która utworzy tułów świnki. Masę marcepanową zagnieść z przesianym cukrem pudrem i kilkoma kroplami czerwonego barwnika. Przygotowany marcepan ułożyć między dwoma kawałkami przezroczystej folii i cieniutko rozwałkować. Owinąć świnkę, zwisające brzegi odciąć nożem. Z marcepanowego wałeczka uformować zakręcony ogonek i przytwierdzić do ciasta. Z reszty masy uformować uszy i ryjek. Przykleić oczy z pastylek czekoladowych. Na grzbiecie świnki zrobić podłużne nacięcie – otwór skarbonki – i umieścić w nim czekoladową monetę.