Elwira5

Elwira5

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Swojski brojler w sosie własnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Potrawa z brojlera to przepyszne danie na obiad . Ma całkiem inny smak niż udka kupne ze sklepu .Pychotka.

Swojski brojler w sosie własnym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Swojski brojler w sosie własnym

 

  • 4 udka z brojlera
  • szczypty soli , papryki ostrej , przyprawy do kurczaka ,
  • 5 łyżek oliwy
  • 4 łyżki śmietany
  • 2 cebule

Sposób przygotowania:

Swojski brojler w sosie własnym
Myjemy udka , wycieramy ręcznikiem kuchennym .Przyprawiamy przyprawami jak solą , papryką ostrą , przyprawa do kurczaka , odstawiam do lodówki na dwie godziny . Po wyjęciu z lodówki podsmażamy w brytfance na rozgrzanej oliwie.Smażymy mięso z obu stron.Wlewamy trochę wody i dusimy.Od czasu do czasu przewracamy brojlera.Pod koniec zagęszczamy sosik śmietaną.
Swojski brojler w sosie własnym
przyprawiamy mięso solą,papryką , przyprawą do kurczaka.
Swojski brojler w sosie własnym
w brytwance na oleju przysmażamy mięso z obu stron.
Swojski brojler w sosie własnym
do brojlera dodajemy pokrojoną w talarki cebulę.
Swojski brojler w sosie własnym
dolewamy wodę i dusimy , na koniec zagęszczamy śmietaną.