Sposób przygotowania:
Swojski brojler w sosie własnym
Myjemy udka , wycieramy ręcznikiem kuchennym .Przyprawiamy przyprawami jak solą , papryką ostrą , przyprawa do kurczaka , odstawiam do lodówki na dwie godziny . Po wyjęciu z lodówki podsmażamy w brytfance na rozgrzanej oliwie.Smażymy mięso z obu stron.Wlewamy trochę wody i dusimy.Od czasu do czasu przewracamy brojlera.Pod koniec zagęszczamy sosik śmietaną.
![Swojski brojler w sosie własnym Swojski brojler w sosie własnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/swojski-brojler-w-sosie-wlasnym-338934.jpg)
![Swojski brojler w sosie własnym Swojski brojler w sosie własnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/swojski-brojler-w-sosie-wlasnym-338935.jpg)
![Swojski brojler w sosie własnym Swojski brojler w sosie własnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/swojski-brojler-w-sosie-wlasnym-338936.jpg)
![Swojski brojler w sosie własnym Swojski brojler w sosie własnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/swojski-brojler-w-sosie-wlasnym-338937.jpg)