Sposób przygotowania:
Udka w sosie meksykańskim
Udka natrzeć przyprawami,zrumienić na patelni,przełożyć do naczynia do zapiekania i upiec w piekarniku(czas pieczenia,około 20-25 min w 180 st C,w zależności od wielkości udka) Paprykę pokroić w bardzo drobniutkie kawałeczki,podsmażyć na oleju,około 8 min. Sok pomidorowy wlać do rondla,podsmażoną papryką,dodać ketchup,chili,curry,cukier,sól,pieprz,oraz przeciśnięty czosnek,chwilę zagotować. Dodać przepłukaną na sitku,kukurydzę i czerwoną fasolę,znów zagotować na bardzo małym ogniu. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w odrobinie zimnej wody,wlać do sosu i jeszcze moment gotować aż sos zgęstnieje Sos musi być w miarę osty,więc doprawiamy go jeszcze wg własnego smaku. Gotowe udka polać sosem,podawać z ryżem. Smacznego.
kinga