Sposób przygotowania:
Sycąca Zupa Nic z makaronem armoniche
Pieczarki pokrojone w kostkę, udusić na maśle, a następnie dodać łyżkę mąki i taką zasmażkę zalać gorącym bulionem grzybowym. Wymieszać dokładnie, a następnie dodać pokrojone w półplasterki frankfurterki. W tym czasie dwie kromki chleba podpiec na chwilę w piekarniku, by zaczęły się przyrumieniać. Następnie pokroić w kostkę i powstałe w ten sposób grzanki dodać do zupy - pięknie nam ją zagęszczą. Można dolać również śmietanę z łyżką mąki, uprzednio hartując nią zupę. Doprawić odrobiną kminku, vegety oraz bazylią i tymiakiem. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Ja zupę podałam z makaronem armoniche (harmonijki), gdyż jest sycący i dodatkowo sprawia, że "zupa nic", staje się dość wykwintnym daniem. :)