Sposób przygotowania:
Sypana szarlotka z kakaowym wierzchem
Jabłka szara reneta obrane ze skórki i starte na grubszych na tarce do miski, dodać cukier, cynamon i wymieszać, odstawić na blat kuchenny.
Do miski wsypać mąkę tortową, krupczatkę, kaszę manną, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia i wszystko dobrze wymieszać. Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, na dno formy wysypać 3 szklanki suchych składników i plasterki zimnej palmy 1/2 kostki, następnie rozłożyć połowę wymieszanych startych jabłek z sokiem bez ugniatania.
Na jabłkach rozsypać 3 szklanki suchy składników, plasterki 1/2 kostki palmy i resztę jabłek bez ugniatania.
Resztę suchych składników wymieszać z kakao i rozsypać na jabłkach i plasterki 1/2 kostki palmy.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 60 minut, w formie mocno wystudzić, najlepiej upiec wieczorem na rano gotowa, przed [podaniem posypać pudrem cukrem.
Do miski wsypać mąkę tortową, krupczatkę, kaszę manną, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia i wszystko dobrze wymieszać. Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, na dno formy wysypać 3 szklanki suchych składników i plasterki zimnej palmy 1/2 kostki, następnie rozłożyć połowę wymieszanych startych jabłek z sokiem bez ugniatania.
Na jabłkach rozsypać 3 szklanki suchy składników, plasterki 1/2 kostki palmy i resztę jabłek bez ugniatania.
Resztę suchych składników wymieszać z kakao i rozsypać na jabłkach i plasterki 1/2 kostki palmy.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 60 minut, w formie mocno wystudzić, najlepiej upiec wieczorem na rano gotowa, przed [podaniem posypać pudrem cukrem.
biedroneczki