Sposób przygotowania:
Szampańska babka 4
Żółtka oddzielić od białek. białka ubić na sztywną pianę wraz ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć w osobnej misce z cukrem na puszystą jasną masę. Do utartych żółtek dodać stopniowo wszystkie składniki na samym końcu dodajemy pianę z białek. Ciasto przelewany do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy na złoty kolor w temp. 180-200 stopni
![Szampańska babka 4 Szampańska babka 4](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szampanska-babka-4-180646.jpg)
![Szampańska babka 4 Szampańska babka 4](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szampanska-babka-4-180647.jpg)
![Szampańska babka 4 Szampańska babka 4](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szampanska-babka-4-180648.jpg)
![Szampańska babka 4 Szampańska babka 4](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szampanska-babka-4-180649.jpg)
marietta
paulina57