landrynka3410

landrynka3410

Szef Kuchni
[Przepisów: 58]

szandi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

.....Życze smacznego.....

szandi

Składniki:

szandi

 

  • 7 szt szyjki indycze
  • 5 szt marchwii
  • 5 szt ząbek czosnku
  • przyprawa do kurczaa
  • sol
  • pieprz
  • słodka papryka mielona

Sposób przygotowania:

szandi
Na poczatek szyjki dokładnie myjemy. Suszymy i nacieramy startym czosnkiem. Następnie przyprawić przyprawami do smaku. Marchew umyć, obrać i pokroić w talarki. Szyjki bez marchwi wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 40 min w tempraturze 180. Po tym czasie wsypujemy marchewki i całość pieczemy jeszcze kolejną 30 min. Od czasu do czasu polewamy sosem serowym lub pieczarkowym.

Tagi:

przyprawy