Sposób przygotowania:
Szare kluchy z dekla
Ziemniaki obieram, myję. Następnie ścieram na tarce drobne oczka. Przekładam na sitko żeby woda ze skrobią się odcedziła. Przekładam do miski , dosypuję mąkę, wbijam jajko, dodaję sól, upieprz. Całość mieszam. W dużym garnku zagotowuję wodę, i pomału po jednej łyżeczce wrzucam z pokrywki ciasto do garnka. Gotuję około 2 minuty jeszcze po zagotowaniu. Odcedzam z wody. Boczek kroję na paski, przesmażam na patelni. Dodaję do niego kluski, podaję z kapustą kiszoną gotowaną. Smacznego
bajtek
mysza75
To witaj w klubie ja też uwielbiam te kluchy , a z dekla bo u mnie tak sie mówi :-)
monikaT83
mysza75
Pozdrawiam koleżankę po sąsiedzku z landu :-)
monikaT83