Sposób przygotowania:
Szare kluski.
Ziemniaki oskrobać,opłukać i zetrzeć lub przepuścić przez maszynkę elektryczną do mięsa,a do masy ziemniaczanej dać prze-
-sianej i odważonej mąki pszennej.Zagnieść rękoma,dzieląc masę
na kluseczki i wrzucać na gotującą się osoloną wodę.Gotować z 10 min.Wyjąć,odcedzić nad garnkiem cedzakiem i kłaść kluski na talerze.
-sianej i odważonej mąki pszennej.Zagnieść rękoma,dzieląc masę
na kluseczki i wrzucać na gotującą się osoloną wodę.Gotować z 10 min.Wyjąć,odcedzić nad garnkiem cedzakiem i kłaść kluski na talerze.
Babciagramolka
marietta
-ech kulinarny?Jeśli mi nie wyjdzie,to innym razem dodam mąkę ziemniaczaną,a solą
solę wodę na kluski,ciekawe,czy przeszły by solą z wody?