SUPERPRZEPIS

Szarlotka

         
ocena: 5/5 głosów: 5
Szarlotka Więcej zdjęć (4)

Pyszne ciasto z dodatkiem jabłek..

Składniki:

Szarlotka

 

  • 1,5 kg jabłek
  • 1 cytryna
  • 25 dkg mąki
  • 20 dkg cukru
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 3/4 szkl.oleju
  • 3 jajka
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 op.cukru waniliowego

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka
Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym,olejem , jogurtem i jajkami dokładnie zmiksować.Obrane jabłka pokroić w cząstki,a potem w plasterki, skropić sokiem z cytryny.Ciasto podzielić na 3 części.Jedną część wylać do tortownicy wyłożonej papierem , na to wylożyć część pokrojonych jabłek, przykryć 2 częścią masy, znów jabłka .Przykryć trzecią częścią masy i wyłożyć na wierzch resztę jabłek .Piec około 50 minut w temp.180 stopni.
Szarlotka
Jedna część ciasta wylana na blaszkę i przykryta jabłkami.
Szarlotka
Kolejne warstwy ciasta i pokrojonych jabłek.
Szarlotka
Szarlotka upieczona i posypana cukrem pudrem.