Sposób przygotowania:
Szarlotka
Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym,olejem , jogurtem i jajkami dokładnie zmiksować.Obrane jabłka pokroić w cząstki,a potem w plasterki, skropić sokiem z cytryny.Ciasto podzielić na 3 części.Jedną część wylać do tortownicy wyłożonej papierem , na to wylożyć część pokrojonych jabłek, przykryć 2 częścią masy, znów jabłka .Przykryć trzecią częścią masy i wyłożyć na wierzch resztę jabłek .Piec około 50 minut w temp.180 stopni.
![Szarlotka Szarlotka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szarlotka-194122.jpg)
![Szarlotka Szarlotka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szarlotka-194123.jpg)
![Szarlotka Szarlotka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szarlotka-194124.jpg)