Bożena1968

Bożena1968

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Szarlotka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne ciasto...szarlotka , ale ciut inaczej..

Szarlotka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szarlotka

 

  • 1,5 kg jabłek
  • 1 cytryna
  • 25 dkg mąki
  • 20 dkg cukru
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 3/4 szkl.oleju
  • 3 jajka
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 op.cukru waniliowego

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka
Mąkę ,proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy razem wymieszać, dodać olej i jogurt , jajka i dokładnie zmiksować.Jabłka obrane i pokrojone w plasterki skropić sokiem z cytryny.Ciasto podzielić na 3 części.Jedną część wylać do tortownicy wyłożonej papierem ,wyłożyć część jabłek, przykryć 2 częścią masy, znów jabłka i przykryć ostatnią częścią masy.Na wierzch wyłożyć jabłka .Piec około 50 minut w temp.180 stopni.
Szarlotka
Warstwa ciasta wyłożona do tortownicy...
Szarlotka
Jabłka wyłożone na ciasto..i do piekarnika..
Szarlotka
Upieczone i wystudzone ciasto..posypane cukrem pudrem..