shimetsu

shimetsu

Szef Kuchni
[Przepisów: 47]

Szarlotka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

jabłka na ciepło, pycha !

Szarlotka

Składniki:

Szarlotka

 

  • 2 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki cukru
  • 15 dag margaryny
  • 2 łyżki oleju
  • 1 jajo
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier wanilinowy
  • + mus jabłkowy
  • +cynamon

Sposób przygotowania:

Szarlotka
Margaryną i olej wymieszać z mąką. Jajo ubić na pianę z cukrem, cukrem wanilinowym oraz proszkiem. Zagnieść ciasto. 2/3 Ciasta wyłożyć na blachę, na to ciepły mus jabłkowy z cynamonem. Reszty ciasta zrobić wałeczki i ułożyć w kratkę (można je posmarować mlekiem z cukrem). Piec do zarumienienia w temp ok 200 stopni ( około 40 min). Podawac na ciepło z bitą śmietana.

Tagi:

szarlotka