prezes

prezes

Kucharz
[Przepisów: 21]

szarlotka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

zawsze się udaje,zamiast jabłek dowolne nadzienie i też pycha

szarlotka

Składniki:

szarlotka

 

  • 3 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól
  • 3 łyżki cukru
  • kostka masła
  • cukier waniliowy
  • 5 żółtek
  • jabłka
  • cynamon
  • puder do posypania

Sposób przygotowania:

szarlotka
cukry,żółtka,sól i masło ucieramy przez chwilę mikserem do połączenia,dodajemy do reszty składników powstanie kruszonka,połowę wsypujemy na blachę,posypujemy bułką tartą,wykładamy owoce,na to reszta kruszonki i do piekarnika,temp.180 na 45 minut a po upieczeniu puderek na wierzch